Skip to main content

Topic: 2005 U270 charging problem (Read 93 times) previous topic - next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
  • John44
  • [*][*][*][*][*]
2005 U270 charging problem
Helping Dave with a house battery charging problem,alternator putting out 13.7 volts,all connections and batteries good,have 13.7
going into isolator,13.7 going to start batteries,12.3 going to house batteries,house batteries are 1 year old...

Guests must Login or Register to view full posts.

Re: 2005 U270 charging problem
Reply #1
What kind of isolator:

Diode based?  If so, what are voltage readings at center lug and the two outer lugs with engine around 1.100 RPM?

Solenoid/relay based?

  • John44
  • [*][*][*][*][*]
Re: 2005 U270 charging problem
Reply #2
Diode based,looks like a Cole Hearse but no label,13.7 at center,13.7 at start battery,12.3 at house battery post,is 3 post isolator.

Re: 2005 U270 charging problem
Reply #3
Indeed, bad isolator.

But a little confusing: Reading on center lug (direct connection to alternator B+ terminal should be about .7 VDC higher than the two readings on the outer lugs (one to each battery bank).  That .7 VDC loss is turned on to...

Guests must Login or Register to view full posts.

  • John44
  • [*][*][*][*][*]
Re: 2005 U270 charging problem
Reply #4
Will remeasure the voltage,thanks,got the message.

Re: 2005 U270 charging problem
Reply #5
Thank you Brett & Dave! It was definitely the isolator, will replace next week.

Re: 2005 U270 charging problem
Reply #6
Dave,

If you need to travel before replacing it, let us know.  Several easy work arounds for a failed isolator.

Re: 2005 U270 charging problem
Reply #7
Dave,

If you need to travel before replacing it, let us know.  Several easy work arounds for a failed isolator.

No hurry, we're in Arizona till mid March. I was running the generator to keep...

Guests must Login or Register to view full posts.